MOBILITET I HVERDAGEN


I dag er der ifølge Vejdirektoratet kun 1,05 person pr. bil på de danske veje. Det betyder at der ligger et stort potentiale i at nedbringe CO2 via fx samkørsel og deleordninger.

Samkørsel går helt enkelt ud på at køre i samme bil med andre mennesker der alligevel skal samme vej som dig, så i deler udgifterne til transporten og samtidig er med til at mindske den miljømæssige belastning ved bilkørsel. Læs mere fra vejdirektoratet her.

En af vores indsatser i vores Grøn Handleplan 2023-2027 er derfor at inspirere og opmuntre til at benytte grønne transportformer og udbrede kendskabet til deleordninger og samkørsel. 


Grøn Handleplan 2023-2027


Fordele ved at køre sammen 

Fordelene ved både samkørsel og deleordninger er da til at få øje på idet at CO2 belastningen for miljøet mindskes betydeligt samtidig med at det gavner din pengepung. Rent menneskeligt og socialt er der også en gevinst at hente ved at køre sammen, idet at man kan tale sammen og føle at man gør noget godt for både planeten og sine medmennesker.

Der er heldigvis udviklet flere brugervenlige applikationer, som gør det nemt for dig både at dele bilen og at finde et lift. Prøv fx en af nedenstående apps: 
VI ARBEJDER FOR AT GØRE VERDENSMÅL TIL HVERDAGSMÅL

Hos miljøpunktet er alle indsatser relateret til verdensmålene. Vi ser arbejdet med at understøtte verdensmålene og udbrede kendskabet til dem som en vigtig opgave for miljøpunktet. Verdensmålene er relevante for alle og miljøpunktet vil gerne være med til at gøre verdensmål til hverdagsmål, hvor vi alle kan gøre en indsats i vores daglige liv og arbejde.

Dette gør vi ved at opfordre amagerkanerne til at benytte sig af  transportformer i hverdagen som fx samkørsel og andre deleordninger, og som mindsker belastningen af vores miljø og klima.

BLIV FRIVILLIG

Har du lyst til at bidrage til vores arbejde?Vi arbejder målrettet med indsatserne 'Blå og grøn bynatur', 'Ren luft', 'Grønne handlefællesskaber' og 'Cirkulært hverdagsliv' og vi kan altid bruge flere frivillige kræfter!

Kontakt os

Miljøpunkt Amager
Kvarterhuset
Jemtelandsgade 3, 4. sal,

2300 København S

Følg os her

Åbningstider 
Mandag - fredag:
9.00 - 15.30

Lukket: Weekender og helligdage
samt
1. maj og 5. juni.