OM MILJØPUNKT AMAGER
Et lokalt miljøcenter
Miljøpunkt Amager er et lokalt miljøcenter som har til opgave at fremme miljøhensyn og bæredygtig udvikling på lokalt plan. Miljøpunkt Amager er en selvejende fond med egen bestyrelse, og vi er finansieret med driftsmidler fra Amager Øst Lokaludvalg og Amager Vest Lokaludvalg.

Hvem kan bruge os?
Alle er velkomne til at henvende sig til Miljøpunkt Amager med idéer til samarbejde - alle der bor, arbejder eller på anden vis bruger Amager Vest og Amager Øst.

Hvad gør vi?
Vi hjælper dig/jer med at videreudvikle jeres grønne projekter og idéer.  Derudover laver vi også en række af projekter med udgangspunkt i indsatsområderne i vores Grøn Handleplan 2023-2027.

Image

Image

Vi tilbyder bl.a.:
Viden om miljø og bæredygtig udvikling, deltagelse i miljøaktiviteter, information om miljøforhold, forskellige miljøoplevelser, myndighedskontakter og oplysninger om fonde og puljer

Fonden bag Miljøpunkt Amager
Det er Fonden Agenda 21 Center Sundbyøster der driver Miljøpunkt Amager. Fonden er støttet med midler fra Amager Øst Lokaludvalg og Amager Vest Lokaludvalg. Fonden blev stiftet 1.august 2003 og blev i 2009 omdøbt til Miljøpunkt Amager. Fonden blev stiftet af Amager Erhvervsråd og Sundby Lokalråd.

I fondens bestyrelse sidder der repræsentanter fra Sundby Lokalråd, Agendaforeningen i Sundby, Lokaludvalgene, Amager Butikkerne og Københavns Kommune.

Du kan finde fondens vedtægter her.

Bestyrelsen bag Miljøpunkt Amager
Forperson Lasse Rossen, Agendaforeningen i Sundby.

Næstforperson Martin Einfeldt, Sundby Lokalråd.
Anders Lundsager, Københavns Kommune.
Erhardt Franzen,  Amager Vest Lokaludvalg.
Trine Stausgaard Munk, Amager Øst Lokaludvalg.
Ane Iversen, Amager Butikkerne.Handleplan og årsberetning


I Miljøpunkt Amager arbejder vi ud fra en fire-årig handleplan, der indeholder strategiske overvejelser og en række konkrete indsatser. Vi har både fokus på det regenerative, doughnut økonomi og fællesskaber. Efter årets afslutning udarbejdes et fondsregnskab samt en beretning af årets aktiviteter og projekter. Begge hæfter, kan du finde nedenfor. God læselyst!


Grøn Handleplan 2024-2027


Læs her
Image

Årsberetning 2023


Læs her


Miljøpunkt Amager
Kvarterhuset
Jemtelandsgade 3, 4. sal,

2300 København S

Følg os her

Åbningstider 
Mandag - fredag:
9.00 - 15.30

Kontoret kan kun besøges efter aftale.

Lukket: Weekender og helligdage
samt 1. maj og 5. juni.