BÆREDYGTIG BEVIDSTHED I HVERDAGEN


Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. Derfor forsøger vi i miljøpunktet at samle og formidle materiale til alle som ønsker en bæredygtig livsstil og at fremme den grønne omstilling. Nedenfor er et udpluk af forskellige initiativer du kan sætte i værk for at opnå en grønnere hverdag.

Bæredygtig boligforening 


I folderen ’Bæredygtig boligforening’ finder du en rækker idéer og konkrete forslag til, hvordan du og din boligforening kan gøre jeres bolig, gård og gade mere bæredygtig og muligvis også spare penge. Folderen er netop opdateret så du, udover at finde gode råd til fx affaldssortering, og hvordan du sparer på vand og varme, nu også finder inspiration til et godt indeklima, boligforbedringer og klimatilpasning. 
Miljøpunkt Amager har lavet folderen i samarbejde med Områdefornyelsen Sundby, Amager Øst Lokaludvalg og Amager Vest Lokaludvalg. 
 

Spis mere grønt 


Ifølge FNs klimapanel er en overgang til en mere plantebaseret kost en af de mest effektive strategier til at nedsætte vores klimaaftryk som individer – og derudover er der også en række af sundhedsmæssige gevinster for dig! Populært sagt, tager det 22 dage at ændre en vane – er du klar på en Klimaudfordring? Du, din familie og venner at deltage i en tre ugers challenge, hvor i dagligt får tilsendt inspiration, tips og tricks til at hacke den grønne livsstil.

Spis mad i sæson 


Med en lokal sæsonbaseret kost får du friske, sunde, nærende og ofte billigere råvarer samtidig med, at du mindsker dit CO2-aftryk, da varerne ikke skal transporteres over store afstande. 
 
Men hvad er det nu lige, der er i sæson lokalt? Det kan du heldigvis nemt finde ude af på www.altomkost.dk, hvor du gratis kan hente og printe en plakat du kan sætte på køleskabet, og lade dig inspirere af, når du skal lægge madplan.


Undgå madspild 


I gennemsnit smider en københavner 42 kg mad ud om året, som kunne have været spist. Det er både spild af vand, CO2 og dine penge, og det giver derfor rigtig god mening at sætte ind her. Du kan bl.a. tilmelde dig Københavns Kommunes madspildsforløb, og få tilsendt en startpakke med gode redskaber til at komme i gang med at mindske madspild lige her. 
 

Genbrugsposer 


Medbring din egen pose når du handler ind 
Skru ned for plastforbruget, og medbring dit eget genbrugelige net når du handler. 4 kr. virker måske ikke af meget, men køber du bare én pose om ugen løber det op i over 200 kr. om året, som du kan bruge på at forkæle dig selv med i stedet fx ved et museumsbesøg. Når du handler i følgende butikker på Amager, kan du låne en pose i genbrugsstof syet af de frivillige fra Plastikpose-frit Amager. 


VI ARBEJDER FOR AT GØRE VERDENSMÅL TIL HVERDAGSMÅL
Hos miljøpunktet er alle indsatser relateret til verdensmålene. Vi ser arbejdet med at understøtte verdensmålene og udbrede kendskabet til dem som en vigtig opgave for miljøpunktet. Verdensmålene er relevante for alle og miljøpunktet vil gerne være med til at gøre verdensmål til hverdagsmål, hvor vi alle kan gøre en indsats i vores daglige liv og arbejde.
LIDT OM MADSPILD...

Hver dag bliver der smidt betydelige mængder mad ud i de danske husholdninger. Spild af mad har store miljø- og klimamæssige konsekvenser, og det er noget,​ alle kan være med til at undgå.

Vi kan måske ikke ​​rette på det ved at spise a​​​l den mad, der ellers ville være blevet smidt ud, men udenlandske undersøgelser peger på, at omkring halvdelen af den mad, der ryger i skraldespanden, kunne være spist.

Kilde: Fødevarestyrelsen 

FIND MERE INSPIRATION


Du kan finde meget mere inspiration til en bæredygtig hverdag under vores indsatsområde 'Cirkulær forbruger', hvor du kan se vores initiativer indenfor reparation, genbrug, affaldssortering mm.

Den cirkulære forbruger

Miljøpunkt Amager
Kvarterhuset
Jemtelandsgade 3, 4. sal,

2300 København S.
CVR 2739 0226

Følg os på
 

Åbningstider 
Mandag - torsdag:
9.00 - 15.30
Fredag: 9.00 - 15.00
Lukket: Weekender og helligdage
samt
1. maj og 5. juni.

© 2022 Miljøpunkt Amager