AMAGER STRAND OG PRØVESTENEN SYD


Prøvestenen Syd

Prøvestenen Syd er et stort naturareal på Amager som har været lukket for offentligheden. I efteråret 2020 blev området åbnet og i 2021 havde miljøpunktet særligt fokus på Prøvestenen Syd og Amager Strand og det vil vi fortsat have i 2022-2023. 

Guidede ture

Området er efterhånden blevet et tilholdssted for mange af byens fugle og Miljøpunkt Amager arrangerer jævnligt guidede ture til området hvor der også er fokus på det spirende planteliv på Prøvestenen Syd. Følg med på vores Facebook side under ’begivenheder’ hvornår den næste guidede tur løber af stablen.   Sammen om skraldet på Amager 

I 2021 var miljøpunktet arrangør for flere affaldsindsamlinger med mange fremmødte på Prøvestenen Syd. Og i september 2021 gik Miljøpunktet sammen med fire lokale samarbejdspartnere om projektet ’Sammen om skraldet på Amager’ som løber frem til juni 2022 og dækker over området ved Amager Strand og Prøvestenen Syd. Sammen om skraldet på Amager er et 1-årigt strandoprydningsprojekt, støttet af Miljøstyrelsen. Projektet sætter fokus på henkastet affald med henblik på at undgå, at det ender som mikroplast i havet ved at opfordre amagerkanerne til at samle skrald op i fællesskab eller når de alligevel går en tur langs stranden. Læs mere om 'Sammen om skraldet på Amager ' her.


Del din oplevelse 

Du kan enten deltage i vores planlagte affaldsindsamlinger, eller drage ud på egen hånd og samle affald op. Vi stiller kurve og affaldssnappere til rådighed, som du kan låne på Naturcenter Amager Strand.  Fra maj til oktober kan du desuden låne én af vores tre kajakker til at samle affald op til havs. Kajakkerne bookes via GreenKayaks hjemmeside. 
 
Uanset hvordan du deltager i affaldsindsamling på Amager Strand eller Prøvestenen Syd, må du meget gerne dele dine billeder med os ved at bruge hashtagget #sammenomskraldetpåamager. 


VI ARBEJDER FOR AT GØRE VERDENSMÅL TIL HVERDAGSMÅL

Hos miljøpunktet er alle indsatser relateret til verdensmålene. Vi ser arbejdet med at understøtte verdensmålene og udbrede kendskabet til dem som en vigtig opgave for miljøpunktet. Verdensmålene er relevante for alle og miljøpunktet vil gerne være med til at gøre verdensmål til hverdagsmål, hvor vi alle kan gøre en indsats i vores daglige liv og arbejde.

Miljøpunktet vil understøtte Københavns Kommunes visioner for et grønnere København, herunder den kommende biodiversitetsstrategi. Samtidig ønsker miljøpunktet at understøtte den blå bynatur på Amager. Det gøres ved at sætte fokus på naturkvaliteterne og biodiversiteten ved og i vandet. Indsatsen understøtter Københavns Kommunes indsats for et rent og bæredygtigt Øresund. 

Miljøpunkt Amager
Kvarterhuset
Jemtelandsgade 3, 4. sal,

2300 København S.
CVR 2739 0226

Følg os på
 

Åbningstider 
Mandag - torsdag:
9.00 - 15.30
Fredag: 9.00 - 15.00
Lukket: Weekender og helligdage
samt
1. maj og 5. juni.

© 2022 Miljøpunkt Amager