PRAGS BOULEVARD
- ET BLOMSTRENDE FÆLLESSKABHVAD ER ‘Prags Boulevard – et blomstrende fællesskab’?  

‘Prags Boulevard – et blomstrende fællesskab’ er Miljøpunkt Amagers projekt for mere biodiversitet og et styrket lokalt fællesskab på Prags Boulevard. Netop dette byrum har et stort potentiale, fordi mange mennesker dagligt bevæger sig forbi. Placeringen indbyder til mellemmenneskelige møder; tæt på en stor skole, Kløvermarken rundt om hjørnet, boliger i massevis og et stort erhvervsområde som nabo.  

Det er centralt for projektet, at lokale kræfter engagerer sig og føler et medejerskab i den skønne lille oase, vi vil skabe for alle Amagers hjemmehørende arter – mennesker såvel som blomster og sommerfugle. Projektet er støttet af Nordea-fondens ‘Her gror vi’- pulje, der netop er sat i verden for at fremme gode liv i byen, gennem bynatur og grønne og blå fællesskaber. Se videoen nedenfor, for at lære mere om puljen:


Læs mere

HVOR foregår det?  

Prags Boulevard er den grønne og livlige kile, der løber gennem Amager Øst og deler industri- og boligområder. arealet ved Prags Boulevard 57-67, strækningen mellem Tjørnerækken og skaterbanen ved Strandlodsvej (lige ved den nye Nordøstamager Skole), skal der i den nære fremtid summe af liv - både i form af lokale kræfter og fra de plantede blomster og buske samt fra insekterne, de vil tiltrække.

HVOR LÆNGE varer projektet? 

Vi fortsætter projektet med at etablere det blomstrende fællesskab helt indtil sensommeren 2024. Der er alle de biodiversitetsskabende elementer etableret med hjælp fra landskabsarkitekterne i Bloom Landskab. Samtidig er håbet også, at borgere og virksomheder i lokalområdet til den tid har fundet en ny glæde ved Prags Boulevard og har lyst til at bruge det blomstrende, biodiverse byrum til sociale aktiviteter.  


HVORDAN kan du tage del i projektet 

Du er altid mere end velkommen til at involvere og engagere dig i det blomstrende fællesskab. Vi har en åben aktivitetsgruppe, som er med til at stable arrangementer på benene, som bidrager til det voksende fællesskab og et mylder af plante- og dyrearter. I foråret har vi allerede afholdt et inspirerende opstartsmøde, bygget insekthoteller, fuglehuse og ikke mindst de lækre pallemøbler, der skal gøre området til et behageligt opholdssted, hvor du kan mødes over en varm kop eller picnic med dine naboer. Den nære fremtid byder på indvielsesfest i ultimo 2023, og næste år er der lysfejring i februar, fællesspisning til foråret og flere festligheder til sommer. Vi vil gerne have dig med på holdet, uanset om du er en haj til at planlægge, eller at være praktisk og hjælpsom på dagen. Skriv til hodan@miljopunkt-amager.dk for at høre mere eller melde dig ind i aktivitetsgruppen. 

Du kan også blive medlem af vores Facebook gruppe og holde dig orienteret om projektet og kommende aktiviteter:  

Facebook gruppe

HVEM står bag projektet?  

‘Prags Boulevard – et blomstrende fællesskab’ er som nævnt støttet af Nordeafonden og drives af Miljøpunkt Amager. Til at hjælpe os har vi tætte samarbejder med Amager Øst Lokaludvalg, TagTomat, Sæsonmelier og Bloom Landskab.  
VI ARBEJDER FOR AT GØRE VERDENSMÅL TIL HVERDAGSMÅL

Hos miljøpunktet er alle indsatser relateret til verdensmålene. Vi ser arbejdet med at understøtte verdensmålene og udbrede kendskabet til dem som en vigtig opgave for miljøpunktet. Verdensmålene er relevante for alle og miljøpunktet vil gerne være med til at gøre verdensmål til hverdagsmål, hvor vi alle kan gøre en indsats i vores daglige liv og arbejde.

Biodiversiteten er udfordret. Den biologiske mangfoldighed som vi er afhængige af, for at vores økosystemer fungerer, forsvinder i et hastigt tempo. Derfor arbejder vi i Miljøpunkt Amager for at inspirere og opfordre flere til at integrere grønne løsninger fx i gården, på facaden, på taget, på fællesvejen m.m.

Miljøpunkt Amager
Kvarterhuset
Jemtelandsgade 3, 4. sal,

2300 København S.
CVR 2739 0226

Følg os på
 

Åbningstider 
Mandag - torsdag:
9.00 - 15.30
Fredag: 9.00 - 15.00
Lukket: Weekender og helligdage
samt
1. maj og 5. juni.

© 2022 Miljøpunkt Amager