Miljøambassadører
Miljøambassadørerne er uddannet i dagligdags miljø- og ressourcehensyn og er med til at brede kendeskab til miljøvenlige hverdagshandlinger på Amager.


Book en miljøambassadør

Er du og din boligforening interesseret i at lære mere om, hvordan du kan spare på dit energi-, varme- og vandforbrug samt blive bedre til at affaldssortere i dit hjem? Så kan du booke en miljøambassadør til at komme og lære Jer mere.

Miljøambassadørerne er klar til at give dig råd og tips til at få gode vaner og spare udgifter samt passe på miljøet. Besøget kan alt efter behov foregå på dansk, arabisk, somalisk, tyrkisk eller urdu.

For yderligere information om bestilling af et besøg, kan du eller din ejendomsfunktionær kontakte Hodan Osman på: hodan@miljopunkt-amager.dkOm miljøambassadørerne

Miljøambassadørerne opstod som et projekt i Miljøpunkt Amager i 2005. I begyndelsen var målet at lære folk, der ikke var opvokset i Danmark om de dagligdags miljø- og ressourcehensyn, som der er en vis tradition for at vi lære i Danmark. Læringen skete gennem uddannelse af kvindelige miljøambassadører, der ikke var vokset op i Danmark og som måske havde behov for, at miljøformidlingen skete på deres eget modersmål. Fokus udviklede sig senere hen til at inddrage alle samfundsgrupper, køn og forskellige aldre i indsatsen for et bedre miljø og mindre ressourceforbrug.  

Miljøpunkt har siden efteråret 2005 uddannet 200 miljøambassadører fordelt på 18 nationaliteter. Det blev i 2019 fejret med en diplomoverrækkelse af Overborgmester Frank Jensen.

Materialer fra projektet


Se en
kursusplan for miljøambassadør-
uddannelsen


Læs mere

Energi- og miljøformidling blandt etniske minoriteter - anbefalinger og inspiration til nye projekter

Læs mere

Metode-evaluering:
Energi- og miljøformidling
til etniske minoriteterLæs mereJemtelandsgade 3, 4. sal,
2300 København S.

Mød os på
Instagram
Facebook

© 2020 Miljøpunkt Amager