BIODIVERSITET & GRØNNE ÅNDEHULLER


HVAD ER BIODIVERSITET?

Biodiversitet beskriver mangfoldigheden indenfor samt mellem arter og økosystemer. Med andre ord er det liv, som findes overalt på kloden, i form af dyr, planter, svampe, bakterier og alt levende i vand og på land. 

Udover at passe godt på vores eksisterende naturområder, er der også flere ting borgere selv kan gøre for at bevare biodiversiteten i byen. 

GUIDEDE TURE OG WORKSHOPS

Bliv klogere på dyre- og plantelivet på Amager, herunder hvordan du kan nyde det og samtidig passe godt på det, ved at deltage i vores årlige guidede ture og workshops. Tidligere har vi både afholdt guidede ture om spiselige planter på Amager Fælled, bygget insekthoteller, lavet soundwalk med ByBi, og workshops om tang. Du kan holde dig orienteret om kommende arrangementer i vores nyhedsbrev og på Facebook.ADOPTÉR ET BED UNDER ET GADETRÆ

Vil du være med til at gøre gadebilledet på Amager endnu grønnere? Så kan du i denne guide få vejledning til, hvordan du kan adoptere et bed under et gadetræ til at plante blomster. 
 
I guiden får du vigtig information om, hvor du skal søge og konkret vejledning til dyrkning af bedet. En afgørende faktor er dog at du kan vedligeholde bedet, og at du kan stå sikkert, mens du gør det, fx på et fortov. 


SKAB ET GRØNT MØDESTED

Få inspiration til, hvordan et bart fortov eller gadehjørne kan gøres grønnere og invitere til ophold.

Følg linket til en temaside om grønne mødesteder, hvor du kan få vejledning til, hvordan du bærer dig ad med tilladelser, få forslag til specifikke planter og blomster, og hvordan man holder dem. Hvad end du er interesseret i at lave byrumsmøbler med grønne planter og siddepladser, en samling udendørs pyntekrukker, eller en gavl med skønne klatreplanter og bænkesæt. Siden er lavet i et samarbejde mellem Miljøpunkt Amager, Bibliotekshuset, Planteklubben på Amager og Områdefornyelsen Sundby.

Se guiden her


FÅ EN LÅNEHAVE PÅ BESØG

Få de grønne havekasser på besøg ved din virksomhed eller boligforening på Amager og tilbyd dine gæster grønne omgivelser og siddepladser. Det eneste krav for at kunne låne Lånehaven er, at den skal stå ud til gaden, så alle forbipasserende kan få glæde af den, og låneren skal passe og pleje den.

Lånehave 1

består af syv cortenkasser på hjul. Kasserne måler hver især: H: 47 cm, B: 40 cm, L: 80 cm.

Lånehave 2

består af to højbedsmøbler og et tøndebed.
Mål på højbedsmøbel 1: H: 97 cm, B: 89 cm, L: 129 cm
Mål på højbedsmøbel 2: H:77 cm, B:80 cm, L:129 cm

Begge lånehaver er lavet i samarbejde med TagTomat.

Skriv til os på post@miljopunkt-amager.dk hvis du ønsker at låne en lånehave. Vær opmærksom på at kasserne som udgangspunkt kommer uden indhold.

 
Image

VI ARBEJDER FOR AT GØRE VERDENSMÅL TIL HVERDAGSMÅL

Hos miljøpunktet er alle indsatser relateret til verdensmålene. Vi ser arbejdet med at understøtte verdensmålene og udbrede kendskabet til dem som en vigtig opgave for miljøpunktet. Verdensmålene er relevante for alle og miljøpunktet vil gerne være med til at gøre verdensmål til hverdagsmål, hvor vi alle kan gøre en indsats i vores daglige liv og arbejde.

Dette gør vi blandt andet ved at formidle om vigtigheden af biodiversitet, og derigennem gøre det nærværende og relevant i borgerens hverdag at værdsætte, beskytte og bevare naturområder og naturkvaliteter. Vi bestræber os på at facilitere og eksekvere miljø- og klimaprojekter, som alle på tværs af køn, alder og funktionalitet kan være en del af. 

BLOMSTERFRØ TIL HAVEN ELLER ALTANEN?

Hos Miljøpunkt Amager kan du med jævne mellemrum hente en gratis pose blandede blomsterfrø (max. én pr. person), som især bierne elsker. Send en mail til post@miljopunkt-amager.dk og aftal et afhentningstidspunkt.

FIND EN BYHAVE

Amagerbro

Byhaven på Sundholm

Familiehaven på den bemandede legeplads i Øselsgade

Majporten

Prags Byhaver

Urbanhaven

UrbanplanTen

Sundholmskvarterts Nabohave

Metrohaverne

Hørgårdens Byhaver

Ørestad
Bella Byhave

Miljøpunkt Amager
Kvarterhuset
Jemtelandsgade 3, 4. sal,

2300 København S.
CVR 2739 0226

Følg os på
 

Åbningstider 
Mandag - torsdag:
9.00 - 15.30
Fredag: 9.00 - 15.00
Lukket: Weekender og helligdage
samt
1. maj og 5. juni.

© 2022 Miljøpunkt Amager