FORNEMMELSE FOR MAD
Vores skoleforløb ’Fornemmelse for mad’, bliver udbudt til mellemtrinnets skoleelever bl.a. på Amager. Eleverne lærer hvor og hvorfor madspild forekommer, samt hvordan det påvirker mennesker og miljø. Et lokalt supermarked tager imod besøg og fortæller om, hvordan vi i fællesskab kan mindske spild i butikkerne med bedre indkøbsvaner og viden om råvarer.
Til slut indtages køkkenet med en kasse overskudsvarer, hvor eleverne afprøver de færdigheder, der skal redde fx frugt og grønt fra biospanden. Vi samarbejder med Miljøpunkt Østerbro om at udbyde dette forløb til skoler på Amager og du er velkommen til at kontakte os på post@miljopunkt-amager.dk for mere information.
FÅ INSPIRATION TIL AT MINIMERE MADSPILD
Efterhånden findes der heldigvis flere apps, som kan hjælpe med at minimere madspild. Se listen over de mest anvendte apps her, og få vejledning om fx holdbarhed og opskrifter og hvordan du i det hele taget kan få mest muligt ud af dine madvarer. Samtidig er der også en økonomisk gevinst at hente ved at udnytte fødevarerne bedst muligt.

VIL DU VIDE MERE?
Så kan du med tilmelde dig vores nyhedsbrev, hvor du måned for måned kan følge med i vores kommende begivenheder og tilbud. Du kan også følge os på Instagram og Facebook.

VI ARBEJDER FOR AT GØRE VERDENSMÅL TIL HVERDAGSMÅL

LIDT OM MADSPILD...
Hver dag bliver der smidt betydelige mængder mad ud i de danske husholdninger. Spild af mad har store miljø- og klimamæssige konsekvenser, og det er noget, alle kan være med til at undgå.
Vi kan måske ikke rette på det ved at spise al den mad, der ellers ville være blevet smidt ud, men udenlandske undersøgelser peger på, at omkring halvdelen af den mad, der ryger i skraldespanden, kunne være spist.
Kilde: Fødevarestyrelsen.