AMAGER REPARERER


REPAIR CAFÉ AMAGER

Repair Cafeer et bæredygtigt udviklingskoncept, hvor frivillige ildsjæle tilbyder lokale borgere, at reparere genstande som fx tøj, elektronik, smykker, eller møbler uden betaling, og hjælpe folk ved at lære dem at fikse tingene selv. På nuværende tidspunkt er der ca. 60 Repair Caféer fordelt over landet, og vi vil gerne åbne den første her på Amager! 

Skal du være med til at opstarte og drive ‘Repair Café Amager’ ude i Den Alternative Nærgenbrugsstation i Urbanplanen? 
 
Kan du sy en knap på skjorten og lappe et par bukser? Eller har du færdigheder til at lodde eller fixe en toaster? Måske du har flair for organisering, administration eller kommunikation? Vil du gerne være en del af et hyggeligt fællesskab og møde nye mennesker? Så er Repair Café helt sikkert noget for dig! 
 
Der er masser af forskellige slags aktiviteter i forbindelse med en Repair Café, og du behøver ikke at kunne reparere for at være frivillig.  
 
Vil du være med? Så send en mail til Caroline på caroline@miljopunkt-amager.dk. 

Elektornikværkstedet

Elektronikværkstedet er iværksat med det formål at skabe et fællesskab, hvor det er muligt at komme og få hjælp til at reparere ens elektronik, så det får en længere levetid inden det ender i skraldespanden.

Hver måned holder Elektronikværkstedet ‘Åbent reparationsværksted’ i lokalet ‘Makerspace’ i Kvarterhuset. Her kan alle få hjælp og guide af frivillige elektronikkyndige til at reparere elektronik.

Elektronikværkstedet blev startet i april 2018 af Miljøpunkt Amager i samarbejde med frivillige borgere og andre aktører på Amager. Tidligere holdt Elektronikværkstedet til på Prags Boulevard, men flyttede i november 2020 til Kvarterhuset.

Værkstedet blev til med støtte fra Amager Øst Lokaludvalg, Pelican Self Storage (som tidligere stillede lokaler til rådighed på Prags Boulevard) samt midler fra Genanvendelsespuljen fra Københavns Kommune og Tuborgfondet.

Du kan også selv lære at reparere ved at tage del i den månedlige workshop, hvor du kan kan lære om elektronik og reparationer og få hjælp eller gode råd til at reparere din elektronik.

Se hvornår vi næste gang holder åbent reparationsværksted


Kalender


VI ARBEJDER FOR AT GØRE VERDENSMÅL TIL HVERDAGSMÅL

Hos miljøpunktet er alle indsatser relateret til verdensmålene. Vi ser arbejdet med at understøtte verdensmålene og udbrede kendskabet til dem som en vigtig opgave for miljøpunktet. Verdensmålene er relevante for alle og miljøpunktet vil gerne være med til at gøre verdensmål til hverdagsmål, hvor vi alle kan gøre en indsats i vores daglige liv og arbejde.

Det gør vi blandt andet ved at opfordre amagerkanerne til at forlænge levetiden på deres produkter i stedet for at købe nyt, og dermed mindske affaldsgenerering. 

BLIV FRIVILLIG

Har du lyst til at hjælpe folk med at reparere på de månedlige workshops og dermed være med til at forbedre vores udnyttelse af ressourcer, så hører vi meget gerne fra dig!

Kontakt os

Miljøpunkt Amager
Kvarterhuset
Jemtelandsgade 3, 4. sal,

2300 København S.
CVR 2739 0226

Følg os på
 

Åbningstider 
Mandag - torsdag:
9.00 - 15.30
Fredag: 9.00 - 15.00
Lukket: Weekender og helligdage
samt
1. maj og 5. juni.

© 2022 Miljøpunkt Amager