AMAGER FÆLLED


Amager Fælled er et unikt naturareal i København. Med sin udstrækning og omfang af flora og fauna rummer fælleden en betydelig biodiversitet, som kan være med til at bidrage til Københavns Kommunes ønsker om, at fremme biodiversiteten samt natur- og friluftsoplevelser for borgerne i byen. I 2017 var et flertal i Københavns Kommune enige om boligbebyggelse på Strandengarealet ved Ørestad Boulevard.

Men projektet blev skrinlagt op til kommunalvalget i 2017, for derefter at blive flyttet til området ved Vandrehjemmet på Vejlands Allé under navnet ’Fælledby’. Miljøpunktet er ikke en aktiv del af den politiske og lovgivningsmæssige debat om byggeprojektet, men vil fortsat have fokus på de vigtige naturkvaliteter som Amager Fælled rummer.


Hvorfor er Amager Fælled vigtig?

Amager Fælled er et unikt naturområde, som dækker et stort område af Amager. Området er bevaringsværdigt med et rigt og frugtbart dyre- og planteliv. Området bidrager derfor til at skabe en storby, med en stor biodiversitet, samt en interessant og spændende bynatur.

Vi i Miljøpunkt Amager synes at det er en utrolig værdifuld egenskab til en storby. Vi  støtter og arrangerer ekskursioner og oplevelser på Amager Fælled, som kan formidle viden om fælleden og dens dyre- og planteliv, samt arbejder for at skabe en lokal opbakning til at bevare Amager Fælled.Fælledens Dag 2022

Hvert år arrangerer Miljøpunkt Amager 'Fælledens Dag' i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforening landsdækkende begivenhed, i uge 36, Naturens Uge.

I år bliver dagen holdt søndag den 11. september fra kl. 10-14 i Københavns Kogræsserlaugs Kofold, og bliver spækket med aktiviteter, som sætter fokus på Amager Fælled og dens alsidighed.  Glæd jer til en dag fyldt med masser af gratis naturaktiviteter for både store og små. 

Se det fulde program på begivenheden på vores Facebookside for nærmere info.


RUTE TIL RO

’Rute til Ro’ er en mindful orienteringsrute med 10 poster, hvor du kan finde ro på en enkel, anderledes og inspirerende måde. Ruten er 1 kilometer lang og består af 10 poster med mindfulness øvelser.

Hver øvelse giver dig mulighed for at øve dig i at møde dig selv og naturen på en anderledes måde. Du kan også sagtens gå ruten selv eller sammen med gode venner.

Rute til ro er et projekt udviklet af Københavns Teknik og Miljøforvaltning.

God tur!

'Rute til ro' og lydfiler

VI ARBEJDER FOR AT GØRE VERDENSMÅL TIL HVERDAGSMÅL

Hos miljøpunktet er alle indsatser relateret til verdensmålene. Vi ser arbejdet med at understøtte verdensmålene og udbrede kendskabet til dem som en vigtig opgave for miljøpunktet. Verdensmålene er relevante for alle og miljøpunktet vil gerne være med til at gøre verdensmål til hverdagsmål, hvor vi alle kan gøre en indsats i vores daglige liv og arbejde.

Vi gør vi blandt andet i gennem vores arbejde for at gøre Amager Fælled almen kendt og skabe en opbakning til at bevare Amager Fælled som et både vildt og rekreativt naturområde.

Miljøpunkt Amager
Kvarterhuset
Jemtelandsgade 3, 4. sal,

2300 København S.
CVR 2739 0226

Følg os på
 

Åbningstider 
Mandag - torsdag:
9.00 - 15.30
Fredag: 9.00 - 15.00
Lukket: Weekender og helligdage
samt
1. maj og 5. juni.

© 2022 Miljøpunkt Amager