GRØNT I BYENSkab et grønt mødested

Få inspiration til, hvordan et bart fortov eller gadehjørne kan gøres grønnere og invitere til ophold.

Følg linket til en temaside om grønne mødesteder, hvor du kan få vejledning til, hvordan du bærer dig ad med tilladelser, få forslag til specifikke planter og blomster, og hvordan man holder dem. Hvad end du er interesseret i at lave byrumsmøbler med grønne planter og siddepladser, en samling udendørs pyntekrukker, eller en gavl med skønne klatreplanter og bænkesæt.Siden er lavet i et samarbejde mellem Miljøpunkt Amager, Bibliotekshuset, Planteklubben på Amager og Områdefornyelsen Sundby.

Læs mere

Få lånehaven på besøg

Få de grønne havekasser på besøg ved din virksomhed eller boligforening på Amager og tilbyd dine gæster grønne omgivelser og siddepladser. Det eneste krav for at kunne låne Lånehaven er, at den skal stå ud til gaden, så alle forbipasserende kan få glæde af den, og låneren skal passe og pleje den.

Lånehave 1består af syv cortenkasser på hjul. Kasserne måler hver især: H: 47 cm, B: 40 cm, L: 80 cm.

Lånehave 2består af to højbedsmøbler og et tøndebed.
Mål på højbedsmøbel 1: H: 97 cm, B: 89 cm, L: 129 cm
Mål på højbedsmøbel 2: H:77 cm, B:80 cm, L:129 cm

Begge lånehaver er lavet i samarbejde med TagTomat.

Skriv til os på post@miljopunkt-amager.dk hvis du ønsker at låne en lånehave. Vær opmærksom på at kasserne som udgangspunkt kommer uden indhold.

 
Skriv til os

Ønsker du at skabe en byhave eller kender du til andre byhaver?

Vi deler gerne vores erfaringer og ideer til foreningsstruktur, praktiske overvejelser, fundraising m.v. som kan være relevant hvis du vil starte en byhave.

Send os gerne en mail, ring eller kig forbi kontoret.

I guiden 'Grønne mødesteder' finder du praktisk vejledning til at lave fortovshaver og plante op ad gavle samt info om plantevalg og tilladelser. Få inspiration til, hvordan det grønne kan blive et nyt mødested.

Folderen er udgivet i efteråret 2020.


Hent guiden her


VI ARBEJDER FOR AT GØRE VERDENSMÅL TIL HVERDAGSMÅL

Hos miljøpunktet er alle indsatser relateret til verdensmålene. Vi ser arbejdet med at understøtte verdensmålene og udbrede kendskabet til dem som en vigtig opgave for miljøpunktet. Verdensmålene er relevante for alle og miljøpunktet vil gerne være med til at gøre verdensmål til hverdagsmål, hvor vi alle kan gøre en indsats i vores daglige liv og arbejde.

Biodiversiteten er udfordret. Den biologiske mangfoldighed som vi er afhængige af, for at vores økosystemer fungerer, forsvinder i et hastigt tempo. Derfor arbejder vi i Miljøpunkt Amager for at inspirere og opfordre flere til at integrere grønne løsninger fx i gården, på facaden, på taget, på fællesvejen m.m.

Miljøpunkt Amager
Kvarterhuset
Jemtelandsgade 3, 4. sal,

2300 København S.
CVR 2739 0226

Følg os på
 

Åbningstider 
Mandag - torsdag:
9.00 - 15.30
Fredag: 9.00 - 15.00
Lukket: Weekender og helligdage
samt
1. maj og 5. juni.

© 2022 Miljøpunkt Amager