BLÅ OG GRØN BYNATUR


Amager er Københavns grønne ø. Den position skal underbygges og videreudvikles. Miljøpunkt Amager vil arbejde med at gøre byens rum grønnere og mere modstandsdygtige overfor klimaforandringer. Grønne åndehuller giver byen kvalitet og i de grønne oaser skabes der samtidig levesteder for både dyr og planter. Træer, grønne tage, facadebeplantninger og klimatilpasningsløsninger bidrager til at nedkøle byen, forsinke regnvandet til kloakken og optage forurenende partikler fra luften. Læs mere om vores blå og grønne projekter herunder.

Når vi står sammen om skraldet på Amager så forhindrer vi at affald og mikroplast ender i havet. Læs mere om vores 1-årige strandoprydningsprojekt.

Biodiversiteten er under stort pres i Danmark, og vi ser det derfor som en af vores vigtigste opgaver at fremme grøn og blå bynatur. Læs mere om eksisterende og kommende indsatser.

Vi guider dig til en grønnere hverdag i byen fx ved at bruge de naturlige ressourcer vi allerede har til rådighed.

Prøvestenen Syd er Amagers grønne perle ved vandet. Et grøn oase som byder på mangfoldighed i både dyre- og plantelivet og er et sandt fristed for både børn og voksne. Læs mere om Prøvestenen Syd her.

Projektet ‘𝘗𝘳𝘢𝘨𝘴 𝘉𝘰𝘶𝘭𝘦𝘷𝘢𝘳𝘥 – 𝘦𝘵 𝘣𝘭𝘰𝘮𝘴𝘵𝘳𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘧æ𝘭𝘭𝘦𝘴𝘴𝘬𝘢𝘣’ er støttet af Nordea-fondens 'Her gror vi'-pulje, og har til formål at fremme biodiversitet samt styrke sociale fællesskaber.

For Amagerkanerne er Amager Fælled lig med barndom, familie, venner og gode oplevelser. En del af livet på den grønne ø - og en del vi værner om.  En sjældenhed i det moderne byliv som vi ynder at besøge for at få et pusterum.

Miljøpunkt Amager
Kvarterhuset
Jemtelandsgade 3, 4. sal,

2300 København S.
CVR 2739 0226

Følg os på
 

Åbningstider 
Mandag - torsdag:
9.00 - 15.30
Fredag: 9.00 - 15.00
Lukket: Weekender og helligdage
samt
1. maj og 5. juni.

© 2022 Miljøpunkt Amager