Mad & Bæredygtighed - Amager FrugtlaugMed "Mad & Bæredygtighed" bygger vi ovenpå projektområdet "Amager Frugtlaug". Der er tale om en cirkulær tilgang, hvor hele ”hjulet” i fødevarekæden undersøges. Med et fokus på lokale og bæredygtige løsninger, skal projektet modvirke madspild, understøtte lokal fødevareproduktion, reducere transporten af fødevarer, skabe lokale arbejdspladser og recirkulere restaffald fra fødevarekæden.

Vi arbejder på at at skabe den nødvendige logistisk og et bæredygtigt teknisk og økonomisk grundlag for oprettelse og understøttelse af lokale virksomheder, der kan producere fødevarer lokalt på Amager og som kan afsætte lokalt producerede fødevarer samt overskudsfødevarer fra detailhandlen.

"Mad & Bæredygtighed" bygger videre på vores tidligere indsats for at modvirke madspild, sikre genanvendelse af organiske ressourcer, uddannelse af miljøambassadører og fremme af lokalproduktion af fødevarer og Amager Frugtlaug.


Foto: Flora Tosti

Hvorfor er det spændende at arbejde med" Mad & Bæredygtighed" og "Amager Frugtlaug"?

Vores fødevareforbrug har stor indflydelse på vores klima og miljø. Næsten en tredjedel af den samlede CO2-udledning i Danmark kommer fra fødevareproduktionen og transport heraf. Dertil kommer den ekstra miljøbelastning som opstår, hvis maden bagefter skal transporteres væk som affald, destrueres eller går til grunde.

Er du interesseret i at vide mere om vores arbejde med Mad & Bæredygtighed eller Amager Frugtlaug? Så kontakt Hodan Osman på: Tlf. 82 32 58 11/

Mail

Amager Frugtlaug

Vi arbejder på at styrke lokale fællesskaber over hækken ved at fremme delingen af lokal frugt mellem dem der ikke har egen frugthave og dem der gerne vil dele ud af deres høst. Vi har ikke kun fokus på haverne, men også den spiselige vilde natur på Amager. Vi sætter fokus på naturens gode hele året rundt ved at afholde aktiviteter der er både praktiske og netværksskabende.

I Danmark skønnes det at der hvert år er et madspild af frugt og grønt på 280.000 tons. Det er rigtig meget skøn mad, hvoraf en stor del kommer langvejs fra. I Miljøpunkt Amager ønsker vi at sætte fokus på, hvordan vi i højere grad kan drage nytte af de ressourcer vi har lokalt i stedet for f.eks. at købe æbler fra New Zealand.

Mail

Lån et frugtmosteri gratis

Kunne du tænke dig at presse frugtmost af efterårets fine æbler eller pærer? Så kan du slå et smut forbi Miljøpunkt Amager og låne et mosteri.

Mosteriet har allerede været i brug til forskellige arrangementer til glæde for både børn og voksne, og der er kommet velsmagende æblemost ud af det.

Mosteriet kan lånes i en periode på 2-3 dage ad gangen mod et depositum på 500 kr. og du kan afhente det på Miljøpunkt Amagers kontor på hverdage i kontortiden. Er du interesseret, så ring eller kom forbi kontoret i Kvarterhuset for at reservere mosteriet. Du kan også på www.byhoest.dk finde et kort over byens æbletræer.

Brugsanvisning

Projektområder


Jemtelandsgade 3, 4. sal,
2300 København S.

Møde os på
Instagram
Facebook

© 2018 Miljøpunkt Amager