Mad & Bæredygtighed – Amager Frugtlaug



Med Mad & Bæredygtighed bygger vi ovenpå projektområdet Amager Frugtlaug. Der er tale om en cirkulær tilgang, hvor hele ”hjulet” i fødevarekæden undersøges. Med et fokus på lokale og bæredygtige løsninger, skal projektet modvirke madspild, understøtte lokal fødevareproduktion, reducere transporten af fødevare, skabe lokale arbejdspladser og recirkulere restaffald fra fødevarekæden.



Aktuelle aktiviteter

Hold øje med vores aktiviteter her på siden, som vi løbende holder opdateret.


Vi arbejder på at at skabe den nødvendige logistisk og et bæredygtigt teknisk og økonomisk grundlag for oprettelse og understøttelse af lokale virksomheder, der kan producere fødevarer lokalt på Amager og som kan afsætte lokalt producerede fødevarer samt overskudsfødevarer fra detailhandlen.
Mad & Bæredygtighed bygger videre på vores tidligere indsats for at modvirke madspild, sikre genanvendelse af organiske ressourcer, uddannelse af miljøambassadører og fremme af lokalproduktion af fødevarer og Amager Frugtlaug.
Hvorfor er det spændende at arbejde med Mad & Bæredygtighed?
Vores fødevareforbrug har stor indflydelse på vores klima og miljø. Næsten en tredjedel af den samlede CO2-udledning i Danmark kommer fra fødevareproduktionen og transport heraf. Dertil kommer den ekstra miljøbelastning som opstår, hvis maden bagefter skal transporteres væk som affald, destrueres eller går til grunde.

Er du interesseret i at vide mere om vores arbejde med Mad & Bæredygtighed eller Amager Frugtlaug? Så kontakt Hodan Osman på: Tlf. 82 32 58 11/

Mail
 

Vi arbejder på at styrke lokale fællesskaber over hækken ved at fremme delingen af lokal frugt mellem dem der ikke har egen frugthave og dem der gerne vil dele ud af deres høst. Vi har ikke kun fokus på haverne, men også den spiselige vilde natur på Amager. Vi sætter fokus på naturens gode hele året rundt ved at afholde aktiviteter der er både praktiske og netværksskabende.
Hvorfor er det spændende at arbejde med lokal frugt?
I Danmark skønnes det at der hvert år er et madspild af frugt og grønt på 280.000 tons. Det er rigtig meget skøn mad, hvoraf en stor del kommer langvejs fra. I Miljøpunkt Amager ønsker vi at sætte fokus på, hvordan vi i højere grad kan drage nytte af de ressourcer vi har lokalt i stedet for f.eks. at købe æbler fra New Zealand.

Er du interesseret i at vide mere om vores arbejde med Bæredygtig Boligvejledning? Så kontakt Hodan Osman på: Tlf. 82 32 58 11

Mail

Amager Frugtlaug


Lån et frugtmosteri gratis

Kunne du tænke dig at presse frugtmost af efterårets fine æbler eller pærer? Så kan du slå et smut forbi Miljøpunkt Amager og låne et mosteri.

Mosteriet har allerede været i brug til forskellige arrangementer til glæde for både børn og voksne, og der er kommet velsmagende æblemost ud af det.

Mosteriet kan lånes i en periode på 2-3 dage ad gangen mod et depositum på 500 kr. og du kan afhente det på Miljøpunkt Amagers kontor på hverdage i kontortiden. Er du interesseret, så ring eller kom forbi kontoret i Kvarterhuset for at reservere mosteriet. Du kan også på www.byhoest.dk finde et kort over byens æbletræer.

Lån
Brugsanvisning

Projektområder



Tidligere projektområder

Klik på billedet og lær mere om hvad vi tidligere har arbejdet med


Klimatilpasning

Når kraftig regn rammer Danmark, og vandet skyller ind over landet, rammes alle.

Grønne Netværk

Miljøpunkt Amager arbejder aktivt for en grønnere og mere miljøvenlig bydel.

Transportnetværk

Miljøpunkt Amager har siden 2011 sammen med KBH Kommune drevet et Mobility
Management netværk.

Miljøambassadører

God miljøhåndtering starter i hjemmet og med de daglige gøremål.

Jemtelandsgade 3, 4. sal,
2300 København S.
Tlf. 8232 5810

Møde os på
Instagram
Facebook

© 2017 Miljøpunkt Amager