Amager Frugtlaug
På Amager er der rigtig mange haver og grønne områder, hvor der allerede dyrkes frugt eller er mulighed for at gøre det. Vi styrker den lokale viden om, hvordan lokal frugt kan dyrkes og hvordan det kan opbevares og anvendes, så mest muligt bliver brugt.


Vi arbejder på at styrke lokale fællesskaber over hækken ved at fremme delingen af lokal frugt mellem dem der ikke har egen frugthave og dem der gerne vil dele ud af deres høst. Vi har ikke kun fokus på haverne, men også den spiselige vilde natur på Amager. Vi sætter fokus på naturens gode hele året rundt ved at afholde aktiviteter der er både praktiske og netværksskabende.
Hvorfor er det spændende at arbejde med lokal frugt?
I Danmark skønnes det at der hvert år er et madspild af frugt og grønt på 280.000 tons. Det er rigtig meget skøn mad, hvoraf en stor del kommer langvejs fra. I Miljøpunkt Amager ønsker vi at sætte fokus på, hvordan vi i højere grad kan drage nytte af de ressourcer vi har lokalt i stedet for f.eks. at købe æbler fra New Zealand.

Er du interesseret i at vide mere om vores arbejde med Bæredygtig Boligvejledning? Så kontakt Hodan Osman på: Tlf. 82 32 58 11

Mail

Lån et frugtmosteri gratis

Kunne du tænke dig at presse frugtmost af efterårets fine æbler eller pærer? Så kan du slå et smut forbi Miljøpunkt Amager og låne et mosteri.

Mosteriet har allerede været i brug til forskellige arrangementer til glæde for både børn og voksne, og der er kommet velsmagende æblemost ud af det.

Mosteriet kan lånes i en periode på 2-3 dage ad gangen mod et depositum på 500 kr. og du kan afhente det på Miljøpunkt Amagers kontor på hverdage i kontortiden. Er du interesseret, så ring eller kom forbi kontoret i Kvarterhuset for at reservere mosteriet. Du kan også på www.byhoest.dk finde et kort over byens æbletræer.

Lån
Brugsanvisning

Projektområder


Jemtelandsgade 3, 4. sal,
2300 København S.

Mød os på
Instagram
Facebook

© 2019 Miljøpunkt Amager